Een Travellerspoint blog

Bangkok

Nog twee dagen Bangkok.....

sunny 35 °C

Vanochtend om half 7 werden we wakker gebeld, tijd om op te staan. Uitgebreid ontbijt en daarna met openbaar vervoer naar Chinatown gegaan, wat op zich al een hele belevenis was. Gelukkig niet zo druk als gisteren, anders hadden we er uren over gedaan om er te komen. Er schijnen 6 miljoen auto's in de stad te rijden, en dan de nodige tuktuks en heel veel scooters en motoren.

Eén van de gidsen, wiens naam ik nog niet ken, loopt voorop met een Hollandse vlag en wij daar als makke schapen achteraan. De tweede gids, Tan, loopt achteraan en samen proberen ze de groep van 22 man bij elkaar te houden. Lijkt me een behoorlijke klus, moet er eerlijk gezegd niet aan denken :-)
In Chinatown, ergens in Bangkok, eerst een chinese tempel bezocht. 90 % van de inwoners van Thailand is boedistisch, de rijken zorgen er voor de armen. In de tempel word regelmatig water en rijst uitgedeeld aan de armere bevolking en worden donaties gedaan door de rijken. Ook is er een soort ziekenhuis voor mensen die het niet kunnen betalen. In Thailand zijn geen sociale voorzieningen als je geen werk hebt.
Na de tempel lopen we door Chinatown, allemaal kleine kraampjes met van alles en nog wat. Je kunt er soms maar met twee personen naast elkaar lopen, zo smal is het. Op een gegeven moment worden we ook gewaarschuwd voor zakkenrollers, dus tas dicht tegen me aangedrukt :-)

Na het bezoek aan Chinatown stappen we in een longtailboot die ons over de rivier en de kanalen van de stad vaart. Ze noemen het wel eens de kanalen van Venetië, maar ik zie wel een behoorlijk contrast. Armoedige, gammele krotjes steken af tegen de skyline met grote, hoge gebouwen. Mensen zwemmen in het water, doen er hun was, enzovoort.... het doet me een beetje denken aan de backwaters van India, waar we hetzelfde hebben meegemaakt. Alleen zijn de mensen hier nog een stuk vriendelijker dan daar. Al kan het ook zijn dat ze gewoon vriendelijk lachen en er geen moer van verstaan ondertussen, want niet iedereen spreekt hier engels.

Na afloop, tegen de middag, nog even een winkelcentrum in geweest, een drankje gedaan in een Irish Pub en wat gegeten in het hotel.
De middag lekker even niets.... de warmte maakt je loom en het geeft me mooi even de tijd om foto's op de blog te zetten en wat te schrijven.

Morgen overdag hebben we geen programma en willen we naar de Chatuchakmarkt in een voorstad van Bangkok. Daar schijnen 6000 kramen te staan met de meest onvoorstelbare producten, naar het schijnt zelfs met exotische dieren. Dus camera mee en geld goed in de gaten houden, want ook hier schijnen zakkenrollers actief te zijn.

Tot snel!!!

PS. Ik zag dat op de fotogalerie de foto's van India door die van Thailand heen staan, geen idee of dat aan mijn pc ligt of aan travellerspoint, maar je kunt ergens 'Thailand' selecteren, zodat je alleen die foto's te zien krijgt.

Geplaatst door Madeliefje 15:14 Gearchiveerd in Thailand

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Het het is toch geen werkkamp waar je bent ??? Half zeven op is echt niet normaal hoor als je vakantie hebt. Ik sta pas om zeven uur op als ik naar mijn werk ga.....dus eigenlijk heb ik meer vakantie dan jij hahaha.
Leuk weer je verhalen te lezen !!!!

door ilona hoogvorst

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint