Een Travellerspoint blog

Khon Kaen

7e Dag......

sunny 37 °C
Bekijk Thailand compleet op Madeliefje's reiskaart.

Om half 7 weer in de veren, koffers op de gang, ontbijten en weer verder richting noordoosten vandaag, het Khoratplateau. Wederom geen kaas bij het ontbijt en weinig keuze, behalve dan de thaise keuken. Dus we hebben ons deze ochtend aan de rijst gestort en het is eigenlijk best wel te doen. Nieuwe wijsheid is dat er iets in de rijst zit hier, want iedereen is hier superslank! We moeten vandaag behoorlijk wat kilometers afleggen, maar het is goed te doen met af en toe een bezienswaardigheid of koffie- en plasstop. Over dat laatste gesproken.... vandaag kennis gemaakt met een thais toilet, iets hoger van de grond zoals je dat in India wel tegenkwam, maar ook erg belangrijk om je evenwicht te bewaren en goed te richten :-) Ik zal een fotootje uploaden, geeft een beetje een idee.
Onderweg eerst door het Lam Takhong reservoir gereden, maar behalve wat meer groen dan anders, niet echt bijzonder veel gezien. Vervolgens over een lokale markt langs de snelweg in Khorat gelopen.De meest bijzondere vruchten en groenten wederom. Van de 'vreemde vrucht' die ik eerder uploade weten we nu de naam: dragoneye. Die hebben we vandaag voor het eerst ook echt geproefd, smaakte een beetje als kiwi, roze van buiten en wit met veel zwarte zaadjes van binnen. De lunch was lekker, vandaag zelfs franse frietjes erbij, dus andere keuze dan rijst en noodles. Over eten gesproken; gisteravond in het hotel gegeten, de keuze viel op een italiaans restaurant. Daar heb ik pizza gegeten en Jimmy had pasta met seafood, de pikante versie wel te verstaan. Daarvoor nog even naar een groot winkelcentrum geweest met de tuktuk, waar we wat inkopen hebben gedaan. Het lijkt of ik nog een beetje teveel voor alles betaal, maar daar moet ik nog wat bedreven in worden. Toch is het relatief goedkoper dan in Nederland, dus ik mag niet klagen.
Afijn, verder in de bus richting Phimai, waar we een oude Khmer tempel kunnen bezoeken, maar wij kiezen om een beetje rond te lopen in het dorpje en Jimmy onderhandeld over een lot voor de loterij, waar over twee dagen vier miljoen bath mee te winnen valt. Vijf dames op een rij met loten, dus iene miene mutte bij wie we het kopen, om vervolgens waarschijnlijk met de prijs ervan bedonderd te worden, dus niet gekocht. Wel weer een paar leuke plaatjes geschoten.
Daarna onderweg naar Khon Kaen, de hoofdstad van I-sarn, oftewel Oost-Thailand. Je merkt dat het hier minder toeristisch wordt en het is ook lang niet zo druk als Bangkok. Daar moest je kamikaze zijn om over te steken, hier is het wat minder riskant, al moet je wel goed opletten dat het verkeer van de andere kant komt dan in Nederland. Hier word links gereden en zebra paden kom je hier weinig tegen of ze hebben er maling aan. In Kohn Kaen logeren we in het levendige hart van de stad, met vele restaurants, pubs, winkels en markten. Net even de ongeving verkend en direct weer op markten beland, waar je soms onwel wordt van de geuren als je langs vlees en viskraampjes loopt. Maar toch ook weer onwijs kleurrijk, al die diversiteit aan handelswaar die wordt verkocht. Morgen weer vroeg op en een vol programma. Ik kijk er naar uit, het schijnt leuk te worden. Maar daar hoop ik morgen weer over te kunnen schrijven, als we in Loei ook draadloos internet hebben......

PS. De hotels zouden middenklasse zijn, maar voor onze maatstaven toch behoorlijk luxe hoor! We hebben geen verkeerde reis geboekt, al komen we op het groepsreizen nog even terug :-)

Geplaatst door Madeliefje 18:25 Gearchiveerd in Thailand

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint