Een Travellerspoint blog

Loei

Dag 8 en 9............

sunny 34 °C
Bekijk Thailand compleet op Madeliefje's reiskaart.

Het is inmiddels ochtend nu, dag 9 van onze trip door Thailand, gister zijn we rond half 5 in ons hotel in Loei aangekomen.

In Khon Kaen hebben we 's avonds nog heerlijk gegeten, al is het nog steeds een beetje onduidelijk wat voor vlees Jimmy had..... pork balls, zouden dat gewone gehaktballetjes van een varken zijn geweest of iets anders? We hebben er in ieder geval wel om gelachen. Het was ook heel leuk, we snapten niets van de gerechten op de menu kaart en kregen er wat advies bij van de behulpzame ober, die redelijk engels sprak. Niet iedereen hier spreekt engels, af en toe gaat de communicatie met handen en voeten, maar dat heeft ook zijn charme.

Gisteren tijdens het ontbijt heb ik thaise etiquette opgestoken. Ik at mijn rijst met een vork en dat leidde tot wat hilariteit bij een paar thaise dames die ook in het hotel aten. Eén van hen wees me erop dat ik de rijst met de lepel moest eten en de vork moest gebruiken zoals wij dat doen met een mes. Een mes zie je hier ook niet altijd bij de maaltijd.....
Afijn, na het ontbijt zijn we verder gereisd en al snel komen de bergen in zicht. De natuur wordt steeds mooier. We bezoeken er “Little Kunming”, een landschap waar puntige limestones hoog oprijzen. Hier maken we een tussenstop en gaan we met een 'longtail' trekker richting een berg, die we vervolgens gaan beklimmen. Conditie is nog niet wat het moet zijn en boven aangekomen overvalt mij de hoogte en maakt Jimmy de foto's van het prachtige uitzicht. Ik blijf zitten waar ik zit, het is een enorme hoogte!
Rond de middag arriveren we in Loei, waar we eerst nog wat tijd doorbrengen op een huisjesraft op het bergmeer Huay Krating, tussen de bergen in. Je wordt er door een longtailboot heengesleept en kunt een vlaggetje hijzen als je iets nodig hebt. Na een uurtje hebben we het wel gezien en laten ons weer terug slepen en worden richting het hotel gereden.

's Avonds Loei verkend en bij 7Eleven, de supermarkt die je hier overal hebt, wat drinken gehaald en weer een leuk restaurantje met live muziek gevonden langs de kant van de rivier. Een lekkere biefstuk gegeten, die na bestelling nog snel even ergens vandaan moest worden gehaald. Voor herhaling vatbaar en voor de prijs moest je het niet laten, totaal maaltijd, drinken en fooi voor 660 bath, nog geen 18 euro.

Geplaatst door Madeliefje 10:20 Gearchiveerd in Thailand

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint